Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Η Μαριγώ Μπούρη για τον «Ύμνο της Μακεδονίας» - Κατάθεση ψυχής με πνευματική ευθύνη


Εκτενής αναφορά απο το neakriti.gr στην θεατρική ομάδα των κατηχητικών μας στην συνέντευξη που παραχώρησε η κα Μαριγώ Μπούρη.


Απόσπασμα απο την συνέντευξη: " Έχει γράψει εκκλησιαστικά έργα, τα οποία έχει αγαπήσει το κοινό και συγκεκριμένα τρία θεατρικά πρωτότυπα τον «Άγιο Αγγελή», τον «Άγιο Ιωάννη το Μονεμβασιώτη» και «Τους Τρεις Ιεράρχες».


Επίσης έγραψε το θεατρικό έργο «Νικηταράς», ενώ αυτό το διάστημα ετοιμάζει ένα καινούργιο θεατρικό «Το Συναξάρι», το οποίο είναι εμπνευσμένο από το βιβλίο «Το Αϊβαλί, η πατρίδα μου», του Φώτη Κόντογλου. Όλα τα έργα της τα οποία έχει ανεβάσει η Ενοριακή Ομάδα Πολυτέκνων Οικογενειών και κατηχητικών της Αγ. Μαρίνας Νέας Φιλαδελφείας, «Η Μηχανή του Χρόνου», σε διάστημα δύο ετών, τα έχουν χειροκροτήσει περισσότεροι από πέντε χιλιάδες θεατές. "


Αναφερόμενη στην θεατρική μας ομάδα είπε: "Οι ηθοποιοί είναι νέα παιδιά, έφηβοι, μαθητές, φοιτητές και νεαροί που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και αν και ερασιτέχνες, είναι άξιοι να ονομάζονται πραγματικοί ηθοποιοί, διότι ποιούν ήθος ενσαρκώνοντας τέτοιους ρόλους». "